Bułka nie powinna być biała a na zwykłym masle sie nie smaży, używa sie do tego masło klarowane, a to czy to danie jest "mocno fit" to już od Ciebie zalezy jak je sobie zatytuujesz %-)
Ja wolę z patelni, nie widzę sensu całego grzania na taki kawałek, rozpuszczam masło klarowane na patelni, na łososia sól, pieprz, ze 4 min z jednej 4 z drugiej i jem
[...] dominuje ALA, ale to nie jest dobre źródło omega3), którego nam we współczesnej diecie nie brakuje i nie ma potrzeby jeszcze bardziej zaburzać proporcje między o3/o6. A smażyć zawsze warto na tłuszczach , które są stałe: olej koko, smalec, masło klarowane. ;-) a dla zdrowia tak jak Malina pisała zawsze najlepszy jest zdrowy rozsądek. %-)
[...] tym bardziej na peirwszy raz, więc polecam https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Creatine_Muscle_Max-opis33277.html co do tłuszczy mieszaj oliwy - z oliwek, olej lniany, rzepakowy orzechy różne - laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, wiórki kokosowe olej kokosowy, awokado, tłuste ryby do smażenia najlepiej masło klarowane i smalec :-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PAM oliwa do krótkiego smażenia - podsmażania. Do długiego: smalec, masło klarowane i olej kokosowy. Pozostałe oleje się nie nadają. Btw. ja nalewam odrobinę oliwy i rozsmarowywuje palcem, żeby tylko się ślizgało - i gra.
[...] na zimno do pieczenia sie nada iwem pam itp ale pytam czy sie ten olej nada czy lepiej celować w ryżowy ?? czytałem ostatnio artykuł że niby rzepakowy lepszy niż te oliwy z biedry itp xd Do smażenia najlepiej olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Rzepakowy w ostateczności też może być. Ryżowy ma dużą ilość omega 6, wiec polecam wyeliminować.
[...] tłuszcz - nie opieraj się na nabiale jako na źródle białka, jedna porcja - kubeczek twarogu/jagurtu/kefiru itp. dziennie, - jeśli ryby na czymś smażysz, to wlicz tłuszcz (masło klarowane, olej kokosowy, smalec), - jeśli nie masz wyraźnego zalecenia liczenia warzyw, to kalafiora itp. nie licz, ale jedz minimum 750 g dziennie. Produkty [...]
[...] hormonach. I żeby to jeszcze był prawdziwy nabiał) i cukrów prostych takoż (patrz: owoce). Gdzie kasze, strączki, inne mięsa, podroby? A tłuszcze to najłatwiej jest podbić: masło klarowane i/lub oliwa. Tudzież karkóweczka, migdały, orzechy :D edit: sorry. napisałam i nie wysłałam. Stąd powielenie opinii Rudej Zmieniony przez - huda w dniu [...]